top of page
IMG_6046.jpeg

Om oss

St Staffan Kors och kapell

S:t Staffans Kors och Kapell är en förening som vill lyfta fram det centrala budskapet som vi kan läsa om i världens mest lästa och världens mest spridda bok, Bibeln att Kristus lever idag och vill ha gemenskap med Dig.

Budskapet om Guds kärlek till oss människor är så central i Bibeln att det står "Ty så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att den som tror på honom inte skall gå förlorad utan ha evigt liv.  Inte sände Gud sin Son till världen för att döma världen utan för att världen skulle bli frälst genom honom."

Att bli "frälst", eller "troende" är ju att ta emot Guds gåva till oss som gavs genom Jesu död på korset och Hans uppståndelse på den tredje dagen. Genom tron på att Jesus är Guds son, samt att i sitt hjärta tro och med sin mun bekänna att Jesus är Herre i sitt liv, så blir vi räddade (frälst/troende mm)

Korset är ett segertecken för den troende eftersom det var där Jesus vann en evig seger i vårt ställe. Korset berättar om en uppstånden Jesus som lever idag och som sitter bredvid Fadern och manar gott för oss alla.

Mitt i Sverige, på ett berg i Hassela står detta kors och berättar om det starkaste och bästa budskapet till oss människor, att Gud älskar oss och vill ha gemenskap med oss.

Namnet S:t Staffan kommer efter biskop Stenfinn som var utsänd från Bremen hit upp till Hälsingland (omkr år 1055) för att predika evangeliet, det glada budskapet, till omvändelse för de som då tillbad sina hednagudar. Stenfinn (som fick namnet Staffan i Sverige) är begravd på Norrala kyrkogård.

Ps. Visste du att korset i Hassela är nästan lika högt som Kristus statyn i Rio De Janeiro, Brasilien. Korset är 30 meter och själva Kristus statyn är 38 meter. 

Inga evenemang för tillfället
bottom of page